Mesto Bratislava vysadilo v Horskom parku tisíce nových sadeníc
Pribudli hraby, duby a buky.

04.11.2020 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Hlavné mesto Bratislava vysadilo uplynulý víkend v Horskom parku tisíce nových sadeníc. Počas novembra by mali pribudnúť aj ďalšie stromy. Magistrát o tom informuje na sociálnej sieti. Výsadba je súčasťou iniciatívy 10-tisíc stromov, mesto zároveň vychádza z Programu starostlivosti o chránený areál Horský park.

"Počas tohto víkendu prebehla okrem veľkého testovania aj veľká výsadba malých sadeničiek v Horskom parku. Aby sme omladili porast a zároveň nadviazali na pôvodné druhové zloženie, vysadíme tu počas novembra mladé hraby obyčajné, duby zimné a buky lesné v pomere 20:40:40," približuje hlavné mesto.

Pre epidemiologickú situáciu súvisiacu s novým koronavírusom nebolo možné zapojiť do výsadby prípadných dobrovoľníkov. Hlavné mesto však verí, že počas jarnej výsadby sa to podarí. "Mrzí ma, že plánované veľké sadenie s dobrovoľníčkami a dobrovoľníkmi musíme kvôli koronakríze počas tejto jesene zrušiť. Dúfam, že na jar už nám budú môcť so sadením pomôcť," skonštatoval primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnej sieti.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača