Platnosť dokladov sa v čase núdzového stavu predlžuje o štyri mesiace

02.11.2020 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Počas núdzového stavu neplatia lehoty na dokladoch. Ich platnosť sa predlžuje až do uplynutia štyroch mesiacov od odvolania núdzového stavu, výnimočného stavu, alebo mimoriadnej situácie vyhlásenej pre pandémiu ochorenia COVID-19. Výnimkou je cestovný pas. Upozornilo na to Ministerstvo vnútra SR.

"Doklady teda automaticky platia a v tejto dobe nie je potrebné vybavovať nové a vystavovať sa riziku nákazy," uviedlo ministerstvo.

Ako vyplýva zo zákonov, štvormesačné predĺženie platí pre platnosť občianskeho preukazu, potvrdenia o výsledku lekárskej prehliadky na žiadosti o udelenie vodičského oprávnenia, dokladu o zdravotnej spôsobilosti, dokladu o psychickej spôsobilosti, vodičského preukazu vrátane jeho platnosti pre skupinu vodičského oprávnenia, tabuľky so zvláštnym evidenčným číslom a dokladu vydaného k tabuľke so zvláštnym evidenčným číslom, ktorá uplynula alebo uplynie počas krízovej situácie.

Vydávanie občianskych preukazov a dokladov sa môže počas trvania krízového stavu obmedziť v nevyhnutnom rozsahu. Doručenie občianskeho preukazu na adresu v SR je bezplatné.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača