Banská Štiavnica má pripravené aj rezervné tímy dobrovoľníkov
Slovensko sa pripravuje na celoplošné testovanie.

28.10.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

V Banskej Štiavnici začínajú s úpravou odberových miest, prípravy na víkendové celoplošné testovanie tak postupujú do finálnej fázy. Primátorka mesta Nadežda Babiaková pre TASR potvrdila, že samospráve sa prihlásilo viac dobrovoľníkov, ako bolo potrebné, pripravené majú teda aj záložné tímy administratívnych síl.

„Prihlásilo sa viac ľudí, ako potrebujeme. Máme teda pokryté všetky odberné miesta aj s rezervou, pričom sme ani nemuseli spätne kontaktovať všetkých, ktorí chceli pomôcť,“ potvrdila Babiaková. Dodáva, že priamo samospráve sa zatiaľ ponúkli aj dvaja lekári, ktorí môžu odoberať vzorky.

Na území mesta bude k dispozícii desať odberných miest, samospráva ich zoznam zverejnila na sociálnej sieti. Sú medzi nimi napríklad kultúrne centrum, domov mládeže, niekoľko základných a materských škôl či požiarna zbrojnica dobrovoľných hasičov.

Mesto v utorok (27. 10.) pracovalo na zabezpečení dostatočného množstva materiálno-technických pomôcok a dezinfekcie, vo štvrtok začína s prípravou tých odberných miest, ktoré sú v dôsledku zákazu vychádzania aktuálne nevyužívané. Primátorka ocenila, že samospráve ponúkli pomocnú ruku aj niektorí podnikatelia z oblasti gastroprevádzok, ktorí chcú odberným tímom poskytnúť balenú stravu.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice