Situácia v Kysaku je podľa starostu vážna
Voda zaplavila desiatky domov.

14.10.2020 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Ilustračné foto.

Približne 50 domov v štyroch lokalitách v obci Kysak v okrese Košice-okolie zaplavila voda, pre TASR to povedal starosta Ľubomír Krajňák s tým, že voda tam siaha od 50 centimetrov do jedného metra. Väčšinu ľudí evakuovali v utorok (13. 10.),  niektorí podľa neho nechcú opustiť svoje príbytky.

„Máme vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity, štyri lokality sú neprístupné. Zostali tam obyvatelia, ktorí sa nechcú evakuovať, išli na poschodie. Ak to počasie dovolí, s hasičmi sme pripravení ich nútene evakuovať,“ spresnil s tým, že ide o štyri domy, resp. chaty.

Väčšina tých, ktorým domy zaplavilo, si veci presťahovala na poschodie a presunula sa k známym - prípadne do miesta svojho trvalého bydliska. V utorok večer v obci preventívne pre vybrežením sa rieky osádzali protipovodňové vaky. Podľa starostu sa v stredu ráno ukázalo, že to bolo zbytočné. „Voda je taká vysoká, že to nestačí. Prognózy vyzerajú zle. Kulminácia toku by mala nastať až niekedy  v piatok (16. 10.), úroveň hladiny Hornádu bude dovtedy rásť,“ dodal.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol