DPMP denne kompletne čistí a dezinfikuje vozidlá
Prešovská samospráva prijíma protipandemické opatrenia.

13.10.2020 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) denne okrem štandardného čistenia dôkladne dezinfikuje vozidlá MHD. Ide o všetky autobusy a trolejbusy vracajúce sa z denných a nočných liniek. TASR o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

"Interiérové prvky, ako držadlá, sedadlá, označovače a dopytové tlačidlá dverí ošetrujeme dezinfekčnými prípravkami s vysokou účinnosťou proti baktériám a kvapôčkovým vírusom. Komplexná dezinfekcia priestoru a hlavne čalúnených častí sedadiel je hĺbkovo ošetrená tlakovým rozprášením špeciálneho dezinfekčného roztoku," uviedol Tomek.

V čase prvej vlny šírenia nového koronavírusu prechádzali vozidlá každodennou dezinfekciou, ktorá bola vykonaná ihneď po návrate vozidla z linky do vozovne.

"V letných mesiacoch, teda v čase prepravovania nižšieho počtu cestujúcich a pomalšieho šírenia pandémie, sa vozidlá podrobili tejto procedúre každý druhý deň. Doteraz prešlo dezinfekciou zhruba 5500 autobusov a 2700 trolejbusov. Na tento účel boli vynaložené finančné prostriedky v objeme približne 31.000 eur," povedal Tomek.

"V čase nárastu prípadov ochorenia COVID-19 v druhej vlne šírenia pandémie sme pristúpili znova k režimu každodennej dezinfekcie, ako to bolo na jar. Je v našom prvoradom záujme, aby sa cestujúci, ale aj vodiči a ostatní pracovníci cítili vo vozidle bezpečne a komfortne," dodal Tomek.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol