Budovy v L. Hrádku medzi riekou a železnicou asanujú
Na mieste by mala vyrásť predajňa.

09.10.2020 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Po vyše dvojročných prípravách sa v meste Liptovský Hrádok začala asanácia budov na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom. Vstup do mesta sa tak v najbližších mesiacoch zmení, jeden z obchodných reťazcov tam postaví novú predajňu.

"Našou dlhodobou ambíciou bolo, aby sa komplexne vyriešilo celé územie na ploche približne 6000 metrov štvorcových. Budovy, ktoré pochádzajú ešte z 50. rokov minulého storočia, neboli nikdy komplexne obnovené. Začiatkom týždňa došlo k odovzdaniu a k oploteniu staveniska, v týchto dňoch už vykonávajú demolačné práce," informoval primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Betónové budovy s masívnymi základmi budú počas najbližších približne troch týždňov demolovať v zmysle sanačného povolenia. "Potom sa začne samotná stavba. Prvé budú realizovať práce v zemi, teda všetky potrebné prípojky, kanalizáciu, vodu a podobne. Potom príde na rad predajňa," vysvetlil primátor, podľa ktorého by mali byť skelet a opláštenie hotové do konca tohto roka.

Po nevyhnutných prácach vo vnútri by prvý nákup v novej predajni mohli zákazníci absolvovať počas veľkonočných sviatkov v roku 2021. K dispozícii bude 99 parkovacích miest.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol