V Sabinove investujú do tepelného hospodárstva 1,7 milióna eur
Vymenia časť rozvodov tepla.

05.10.2020 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Ilustračné foto:


V Sabinove vymenia rozvody tepla a teplej vody pre okruh kotolne Centrum I na ulici Pod Švabľovkou. Spoločnosť Sabyt, ktorá v meste prevádzkuje tepelné hospodárstvo, uspela vo výzve v rámci operačného programu Kvalita životného prostredia a získala nenávratnú finančnú pomoc vo výške viac ako 1,5 milióna eur. Mesto o tom informuje na svojej webstránke.

Celkové projektované náklady sú viac ako 1,7 milióna eur bez DPH. Z tejto sumy na základe zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) uhradí 85 percent. Celkovo tak SIEA poskytne viac ako 1,5 milióna eur. Zvyšných 15 percent bude spoločnosť Sabyt financovať z vlastných zdrojov.

Do verejnej súťaže sa prihlásilo deväť firiem. Jej víťazom sa stalo združenie Eko Svip Sabinov a Serio Spišská Nová Ves s najnižšou cenovou ponukou.

Vzhľadom na to, že sa blíži začiatok vykurovacej sezóny a termíny dodávky potrubí sú viac ako 30 dní, bolo so zhotoviteľom diela dohodnuté, že stavebné práce sa začnú interiérovými časťami. Výkopové práce sa tak začnú na jar 2021, teda po ukončení vykurovacej sezóny,“ uvádza mesto na svojej webstránke.     Výmena rozvodov tepla a teplej vody sa vykoná na uliciach Ružová, Murgašova, 17. novembra a v Základnej škole na Ulici 17. novembra. „Hlavným prínosom rekonštrukcie bude zvýšenie efektívnosti výroby tepla, zníženie prevádzkových nákladov, zníženie strát tepla v rozvodoch a zvýšenie štandardu pre konečných odberateľov,“ dodáva radnica.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol