Dobrovoľní hasiči z viacerých obcí v TSK dostali defibrilátori
TSK ročne vyčleňuje na nákup prístrojov 25.000 eur.

28.09.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Dobrovoľní hasiči z viacerých obcí v Trenčianskom kraji majú po novom k dispozícii nové defibrilátory. Hasičom z Lipníka v okrese Prievidza, Klátovej Novej Vsi v okrese Partizánske, Slatiny nad Bebravou v okrese Bánovce nad Bebravou a Pruskom v okrese Ilava ich v sobotu odovzdal Trenčiansky samosprávny kraj (TSK).

"Už niekoľko rokov spolupracujeme s krajským výborom Dobrovoľnej požiarnej ochrany a dobrovoľnými hasičmi v Trenčianskom kraji. História dobrovoľného hasičstva v tomto kraji je naozaj bohatá a rozhodli sme sa, že už tretí rok za sebou vyčleňujeme v rozpočte finančné prostriedky na nákup automatických defibrilátorov," načrtol predseda TSK Jaroslav Baška.

Za tri roky podľa neho krajská samospráva doposiaľ odovzdala dobrovoľným hasičom viac ako 30 defibrilátorov. "Trenčiansky kraj má deväť okresov a vždy minimálne jeden defibrilátor do okresu odovzdáme. Výber je na krajskom výbore spolu s predsedami územných rád dobrovoľnej požiarnej ochrany. Oni najlepšie vedia, ktorý dobrovoľný hasičský zbor čo potrebuje, aký je výkonný," ozrejmil.

Za predchádzajúce dva roky už dobrovoľní hasiči defibrilátory aj využili a zachránili tak ľuďom život, podotkol Baška. TSK ročne vyčleňuje na nákup prístrojov 25.000 eur, snaží sa tiež zohnať defibrilátory od darcov.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača