Hurbanovských bojovníkov a našich vojakov spája hrdinstvo a vďačnosť
Minister obra ny na oslavách dňa Ozbrojených síl SR.

22.09.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: V.Miček

Hurbanovských bojovníkov a našich profesionálnych vojakov spája predovšetkým hrdinstvo a vďačnosť. Počas utorkových osláv Dňa Ozbrojených síl (OS) SR v Brezovej pod Bradlom to povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

„Tak, ako vtedy niekoľko tisíc dobrovoľníkov bojovalo za to, aby mohli slobodne žiť vo svojej vlasti, dnes opäť môžeme vidieť hrdinstvo v našich vojakoch a vojačkách, ktorí denno-denne plnia úlohy v prospech mieru a bezpečnosti. To, ako zodpovedne pristupujú k svojej práci a nasadzujú životy nielen v zahraničí, ale aj na území Slovenska, je dôkazom ich odhodlanosti a vytrvalosti, za čo im ďakujem,“ povedal šéf rezortu obrany.

Naď zároveň potvrdil, že spoločne s náčelníkom Generálneho štábu OS SR hľadajú riešenia, ako pomôcť profesionálnym vojakom pri plnení ich každodenných úloh v čo najväčšej možnej miere.

„Verím, že profesionálni vojaci začali pociťovať zmeny, ktoré realizujeme s úprimným záujmom zlepšiť podmienky výkonu štátnej služby. Verím, že spoločne budeme môcť o rok povedať, že sme sa úspešne posunuli ďalej,“ dodal minister.

V Brezovej pod Bradlom, kde sa pred 172 rokmi odohrala prvá bitka, v ktorej Slováci svoju túžbu po slobode chceli naplniť aj konkrétnymi činmi, sa prihovoril aj náčelník Generálneho štábu OS SR Daniel Zmeko.

„Zvíťazili preto, lebo mali vôľu po víťazstve – to je to najdôležitejšie, čo vojak v srdci nosí. Verím, že my, ako nasledovníci tejto tradície, jej máme dostatok,“ zdôraznil Zmeko.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice