Rekonštrukcia nadjazdu v Leviciach chcú dokončiť v termíne
Do konca septembra by mala byť hotová polovica vrchnej časti.

17.09.2020 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Ilustračné foto:

Rekonštrukcia nadjazdu na vstupe do Levíc v smere od Kalnej nad Hronom na ceste I/51 pokračuje podľa harmonogramu. Po kontrolnom dni na stavenisku to skonštatoval primátor Levíc Ján Krtík.

„Do konca mesiaca by mala byť hotová polovica vrchnej časti. V najbližších hodinách by malo byť dokončené drvenie materiálu, ktorý sa spätne zhodnocuje. Znamená to tiež, že sa zníži hlučnosť i prašnosť. Pokračuje armovanie a debnenie drieku pilierov, pätiek. Termín odovzdania vrchnej časti nadjazdu v decembri tohto roka sa nemení,“ potvrdil Krtík.

Slovenská správa ciest uzatvorila vo februári minulého roka zmluvu s úspešným uchádzačom verejného obstarávania na rekonštrukciu mostov ciest I. triedy, II. fáza v Nitrianskom a Trnavskom kraji, so skupinou dodávateľov Strabag - pozemné inžinierstvo a staviteľstvo, Strabag a Inpek Holding. Odovzdanie staveniska sa uskutočnilo 28. marca. Náklady na rekonštrukciu levického nadjazdu sú vyčíslené na viac ako 5,3 milióna eur, predpokladaná doba realizácie je 18 mesiacov.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. mája - Starožitnícke a gazdovské trhy

Nitra, agrokomplex

18. mája - Glgáč - stretnutie hrnčiarov

Revište, hrad, okres Žarnovica

18. mája - Deň so Štefanom Kvietikom

pri príležitosti životného jubilea herca Modrý Kameň, hrad