V Sabinove otvorili novú vyhliadkovú vežu
Nachádza sa na miestnom kopci Šanec.

14.09.2020 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

FOTO: Pohľad na mesto Sabinov zo Šarišskéo hradu.

Vyhliadkovú vežu vysokú 11 metrov v pondelok slávnostne otvorili na miestnom kopci Šanec v Sabinove. Radnica na ňu získala 50.000 eur v roku 2018 v rámci výjazdového rokovania vlády SR v Sabinove s cieľom podpory cestovného ruchu a zvýšenia atraktivity prímestského lesoparku Švabľovka.

"Umiestnenie a maximálna výška rozhľadne boli obmedzené Dopravným úradom Bratislava, divíziou civilného letectva z dôvodu blízkeho letiska Ražňany. Sme radi, že po dlhej príprave a získavaní potrebných povolení sa výstavbu rozhľadne podarilo doviesť do úspešného konca. Veríme, že obyvateľom a návštevníkom mesta bude táto rozhľadňa dlho slúžiť a prinášať úžitok v podobe nádherných výhľadov na Šarišské podolie a okolité pohoria," uviedol pre TASR hovorca mesta Juraj Vrábel.

Vežu pre nepriaznivé klimatické podmienky stavali od apríla do konca augusta približne s päťtýždňovou pauzou.

V minulosti bola podľa primátora Sabinova Michala Repaského v danej lokalite inštalovaná krížová cesta, ktorá je často navštevovaná. V rámci miestnej akčnej skupiny má radnica podanú žiadosť na revitalizáciu lesoparku Švabľovka, kde ako povedal, chceli, aby to vyzeralo ako na Železnej studienke v Bratislave.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice