V meste Prešov je už 100 priechodov pre chodcov s LED osvetlením
Naposledy osvetlili priechod na levočskej ulici.

09.09.2020 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Ilustračné foto.

 

 Na frekventovanom priechode pre chodcov na Levočskej ulici v blízkosti polikliniky v Prešove pribudli samostatné LED svietidlá. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka sa vďaka nim zvýšila bezpečnosť prechádzajúcich chodcov. Celkovo je v meste 100 priechodov pre chodcov s LED prisvetlením.

"Tento počet radí mesto Prešov k slovenským lídrom v aktívnom prístupe k bezpečnosti chodcov na priechodoch. Cena za osvetlenie priechodu pre chodcov na štvorprúdovej ceste na Levočskej ulici bola takmer 7600 eur s DPH vrátane zemných a elektroinštalačných prác," povedal Tomek.

Lokalita pri poliklinike bola vybraná podľa neho aj v nadväznosti na novozrekonštruovanú križovatku Levočská – Obrancov mieru, ktorá bola odovzdaná do prevádzky vo februári tohto roka.

"Ak je priechod osvetlený týmto špeciálnym svietidlom, vodič vidí prechádzajúceho chodca vďaka bielemu svetlu v takzvanom pozitívnom kontraste. V praxi to znamená, že chodec je z vodičovho pohľadu veľmi dobre osvetlený voči okolitému prostrediu a samotnej ceste, ktorá je tmavá," vysvetlil Tomek.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava