V Ružinove sa bude v septembri hodovať
19. septembra budú konať dožinky a vinobranie.

07.09.2020 | Bratislavský kraj | Autor: J.Gruchalák

V bratislavskom Ružinove sa bude v septembri hodovať. Tento rok však pre obmedzenia súvisiace s novým koronavírusom pôjde o menšie komunitné podujatia, ktoré sú rozvrhnuté počas celého mesiaca. Začína sa v sobotu hodovým piknikom v Prievoze, keď sa záhrada miestneho spoločenského domu zmení podľa organizátorov na "oázu pohody a zážitkov".

Na návštevníkov čakajú ochutnávky rôznych jedál, letná čitáreň či beseda s Katarínou Čiernou, autorkou knihy Každý medveď má svoj príbeh. Pre najmenších je pripravené taktiež maľovanie na tvár, tvorivé dielne, živé čítanie či výstava Kráľovstvo plyšových medveďov. Hodový piknik sa začína o 14.00 h a potrvá do 19.00 h.

Milovníci "street foodu" si prídu na svoje počas hodovaní, ktoré ponúknu výber špecialít z celého Slovenska, ale aj remeselné pivo či domáce víno. Hodovať sa bude 6. septembra v parku na Ostredkoch, 12. septembra v Kukorelliho parku a 20. septembra v parku na Trnávke. V Dome kultúry (DK) Ružinov otvoria 10. septembra Ružinovské retro múzeum.

V Spoločenskom dome (SD) Prievoz sa 19. septembra budú konať dožinky a vinobranie, na ktorom sa predvedú tradiční remeselníci, návštevníci si budú môcť vyskúšať vyrobiť prešovaním vlastnú hroznovú šťavu. V rámci programu vystúpi napríklad aj Alžbetínske naivné divadlo.

 Program Hodového septembra vyvrcholí Ružinovskými hodovými slávnosťami 26. a 27. septembra. "Návštevníci sa môžu tešiť na štyri zóny, v ktorých si každý nájde to svoje od kvalitného jedla, skvelých koncertov, kolotočov, až po detskú zónu s bohatým programom pre deti, ale i dospelých," približujú organizátori. Hodové slávnosti budú v Parku A. Hlinku, Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere, vo Wetzlerovom parku (park pred Paneurópskou vysokou školou) a pred DK Ružinov. V nedeľu sa bude v Kostole sv. Vincenta de Paul konať slávnostná hodová svätá omša.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol