Mesto Hlohovec má vypracovaný dokument starostlivosti o dreviny
Dokument vypracovali odborníci arboristi.

01.09.2020 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto:

Mesto Hlohovec sa o stromy pravidelne stará a monitoruje ich stav. Má takisto vypracovaný "Dokument starostlivosti o dreviny" z roku 2018. Informuje o tom na svojej oficiálnej webovej stránke.

Dokument vypracovali odborníci arboristi podľa arboristických štandardov a po vizuálnych obhliadkach drevín a je verejne prístupný. Mesto reaguje na fakt, že v stredu (26. 8.) prišlo k zlomeniu a pádu lipy na Podzámskej ulici. "K zlomeniu stromu prišlo z dôvodu zatekania dažďovej vody do jeho vnútra. Drevo postupne zvnútra práchnivelo. Nárazový vietor zlomil drevinu v tomto oslabenom mieste," uviedlo mesto.

Z ohliadok identifikovalo aj potrebné zásahy ošetrenia drevín v Zámockom parku, preto bola začiatkom augusta vykonaná ohliadka aj za prítomnosti krajského pamiatkového úradu a spoločnosti Mestská zeleň Hlohovec.

„Následne sme objednali ošetrenie arboristom - stromolezcom. Ide o staré vzrastlé jedince a ošetrenie nie je možné vykonať dostupnou technikou. Objednaný stromolezec začne v prípade priaznivého počasia s prácami od pondelka," informovalo mesto. Stav stromov v Hlohovci môžu obyvatelia sledovať cez portál www.stromypodkontrolou.cz.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol