Školské potreby dostane viac ako 450 prvákov z P. Bystrice
Náklady samosprávy na balíčky sú 7700 eur.

21.08.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto:

Viac ako 450 považskobystrických prváčikov dostane aj tento rok od radnice balíčky so základnými školskými potrebami. Náklady samosprávy na balíčky sú 7700 eur.

Ako informoval vedúci odboru školstva a sociálnych vecí považskobystrického mestského úradu Jozef Bielik, balíčky dostanú nielen prváci v základných školách (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, ale aj žiaci súkromnej školy na sídlisku Rozkvet, cirkevnej ZŠ sv. Augustína a Spojenej internátnej školy na sídlisku SNP.

Balíčky budú obsahovať peračník, pastelky, voskovky, detské nožnice, bombičkové perá, temperové farby, maliarsku paletu, pravítko, lepiacu tyčinku, náčrtník a skicár, farebný papier, ceruzku s gumou, plochý a guľatý štetec, vodové farby a detské tričko s logom mesta. Samotná taška môže poslúžiť ako vrecko na prezuvky.

„Výber pomôcok sme konzultovali s učiteľmi prvých ročníkov tak, aby ich čo najlepšie využili. Túto iniciatívu mesto začalo ako snahu vyjsť v ústrety sociálne slabším rodinám, ktoré finančne náročný nástup do školy nemajú jednoduchý. Na druhej strane je to pozornosť pre všetky ostatné rodiny s prváčikmi. Mesto sa preto svojim obyvateľom snaží aspoň malou mierou prispieť k tomu, aby mali začiatok školského roka jednoduchší. Zatiaľ sme mali len pozitívne ohlasy, nielen od rodičov, ale aj od pedagógov z jednotlivých škôl,“ skonštatoval Bielik.

Novinkou, ktorá okrem balíčka so školskými potrebami poteší prvákov, je poznávacia maľovanka. Deti na viac ako tridsiatich stranách spoznajú najznámejšie symboly charakterizujúce jednotlivé obce horného Považia a mesto Považská Bystrica. Súčasťou je aj pexeso s erbmi miest a obcí.

„Cieľom projektu je podporiť poznávanie svojho okolia u detí, ktoré v regióne žijú. Táto poznávacia maľovánka hravo ukazuje na krásy a rozmanitosti tohto kraja. Nechýbajú tu ani najvýznamnejšie mestá a dominanty regiónu. Veríme, že takáto výbava poteší malých školákov i rodičov,“  doplnila Michaela Haladejová z oddelenia komunikácie, kultúry a medzinárodnej spolupráce.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava