Múzeum kysuckej dediny ožilo poľskými zvykmi
Letná sezóna na Slovensku 2020.

17.08.2020 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Kultúrne zvyky, ovčiarstvo a tradície Poľska si môžu v nedeľu od rána pozrieť návštevníci Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke v rámci podujatia Pozdrav od susedov. Ako informovala kultúrna manažérka Kysuckého múzea v Čadci Darina Hnidková, vo Vychylovke sa prezentujú nielen poľské ľudové súbory a folklórne zoskupenia, ale aj remeselníci.

„Samozrejme, že sa tu prezentujú aj poľskí ovčiari, ktorí návštevníkom pripravili ukážky výroby bryndze a syrov. Na podujatí vystúpi folklórny súbor Zespól regionalny Istebna a detský folklórny súbor Malá Istebna. Prezentujú sa tu rôzne krajky, čipky a výšivky z poľskej Istebnej. Samozrejme, že nechýbajú ani remeselníci z Kysúc a iných častí Slovenska,“ doplnila manažérka s tým, že organizátori nezabudli ani na tradičné kapustníky.

Podobne ako na iných podujatiach vo Vychylovke, ani na nedeľnom Pozdrave od susedov nemôže chýbať jazda unikátnej úvraťovej železničky. „Trať sme opäť posunuli o kúsok ďalej. Už nejazdíme len do Hruškuliaka, ale až do stanice Chmúra. Dúfam, že do konca sezóny sa nám podarí sprístupniť celú prvú úvrať,“ doplnila Hnidková.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol