Zamestnanci dolnokubínskej radnice menia kanceláriu za park
Vysunuté pracovisko funguje v exteriéri raz týždenne.

23.07.2020 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Kanceláriu v dolnokubínskej radnici menia úradníci raz týždenne za vysunuté pracovisko v Parku Martina Kukučína. Každú stredu až do konca leta poskytnú pracovníci mestského úradu obyvateľom administratívnu pomoc so žiadosťami a rôznymi dokumentmi. Primátor mesta Ján Prílepok hovorí, že cieľom iniciatívy je najmä vyjsť v ústrety obyvateľom, prácu v exteriéri si pochvaľujú aj samotní úradníci.

"Aj vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu nám pripadalo ako dobrý nápad urobiť vysunutú kanceláriu mestského úradu v parku. Jednak je to pod holým nebom, pre mnohých je to omnoho príjemnejšie. Okoloidúci sa môžu len tak zastaviť, popýtať, poradiť. Inak by si museli naplánovať návštevu mestského úradu," priblížil pre TASR Prílepok.

Zamestnankyne úradu sú Dolnokubínčanom k dispozícii od 10.00 h do 17.00 h v rámci pravidelného voľnočasového podujatia pre rodiny s názvom Leto v parku. Podľa pracovníčky prvého kontaktu Moniky Salvovej sa na vysunutú kanceláriu so žiadosťami a otázkami obracajú najmä rodičia. "Napríklad pri narodení bábätka poskytuje mesto finančný príspevok, taktiež aj pri nástupe detí do prvého ročníka. Nosíme sem pre nich kompletné žiadosti, ktoré je potrebné vyplniť. Následne ich vieme posunúť ďalej, aby žiadosť dospela do úspešného konca," spresnila.

Rodičia aj starí rodičia podľa Salvovej iniciatívu vítajú. "Deti sa môžu pohrať, prípadne nechať si namaľovať na tvár, medzitým majú rodičia čas vyplniť žiadosť," konkretizovala.

Návštevníci parku môžu primátorovi nechať odkaz na tabuli umiestnenej vedľa vysunutej kancelárie. Uviesť môžu rôzne nápady, ale i kritiku a podnety. "Prekvapilo nás, že veľa odkazov je pozitívnych. Možno je to aj preto, že ich dostávame vo veľmi príjemnom prostredí. Našli sme tam však aj pripomienky, zväčša smerujú k plánovaným opravám, rekonštrukcii detských ihrísk, chodníkov alebo ciest," skonštatoval Prílepok.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol