Detva získala peniaze na štyri projekty
Samospráva opraví škôlku, budovu úradu i vnútroblok.

16.04.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Mesto Detva získalo z eurofondov nenávratne finančne príspevky na štyri svoje projekty. Podpora z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) prinesie mestu dohromady takmer dva milióny eur.

"Mesto Detva sa v roku 2017 uchádzalo o podporu troch projektov v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia - zníženie energetickej náročnosti verejných budov. Projekty boli zamerané na zníženie energetickej náročnosti, stavebné úpravy a modernizáciu objektov Materskej školy na Ulici M. R. Štefánika, Materskej školy na Ulici A. Bernoláka a budovy mestského úradu," uviedla pre TASR hovorkyňa Mestského úradu (MsÚ) v Detve Zuzana Juhaniaková.

"Hlavnými prínosmi projektov bude odstránenie tepelných mostov, zníženie tepelných strát, úspora energie a zníženie celkových nákladov na vykurovanie a údržbu budov," doplnila Anna Cíbiková z oddelenia rozvoja MsÚ.

V rámci IROP-u zameraného na zlepšenie kvality života v regiónoch s dôrazom na životné prostredie sa mesto uchádzalo aj o podporu projektu revitalizácie vnútrobloku na Ulici Andreja Hlinku. Projekt je zameraný na oživenie tohto mestského priestoru medzi bytovými domami, ktorý má rekreačnú a ekologicko-stabilizačnú funkciu.

"Primátor mesta a pracovníci oddelenia rozvoja v nasledujúcich dňoch vyvinú potrebné iniciatívy, aby sa čím skôr zabezpečili procesné a administratívne úkony pre podpísanie zmlúv na nenávratné finančné príspevky. Nasledovať bude aj kontrola dokumentácie súvisiacej s podporenými projektmi. Následne bude môcť mesto pristúpiť k samotnej realizácii projektov," dodala Juhaniaková.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava