Trebišov vybuduje novú nabíjaciu stanicu pre elektromobily
Získalo na ňu dotáciu 5000 eur rezortu hospodárstva.

22.06.2020 | Košický kraj | Autor: M.Holubčík

V Trebišove pribudne nová verejne prístupná elektrická nabíjacia stanica. Mesto na tento účel získalo dotáciu 5000 eur z Ministerstva hospodárstva (MH) SR. Dofinancovanie z vlastných zdrojov je potrebné minimálne na úrovni piatich percent. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Nabíjacia stanica pre elektromobily bude napojená na medzinárodnú roamingovú platformu s možnosťou online informácií o jej využívaní a mesačným prehľadom spotreby elektrickej energie. „Vyhradia sa pri nej dve parkovacie miesta s príslušným dopravným značením. Umiestnenie stanice bude špecifikované v najbližších týždňoch,“ uviedla hovorkyňa radnice.

Nová nabíjacia stanica tak pribudne k jednej, ktorú má mesto zriadenú už sedem rokov pri budove mestského úradu. K dispozícii je pre občanov, ako aj príslušníkov útvaru mestskej polície, ktorí v rámci výkonu svojich služieb využívajú od minulého roka okrem iných vozidiel aj elektromobil. „Samospráva mesta Trebišov podporuje rozvoj ekologickej dopravy, ktorá nezaťažuje životné prostredie smogom z výfukov. Aj uvedenou výstavbou zlepší podmienky na postupné zvyšovanie vozidiel s nízkymi a nulovými emisiami v cestnej premávke,“ konštatovala Mištaničová.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava