V Levoči otvorili štvrtú etapu cykloturistického chodníka
Celkový rozpočet projektu bol v sume 376.421 eur.

18.06.2020 | Prešovský kraj | Autor: TASR

V meste Levoča v stredu slávnostne otvorili štvrtú etapu cykloturistického chodníka za prítomnosti primátora mesta Miroslava Vilkovského a predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milana Majerského. TASR o tom informovala Lucia Babejová z útvaru hlavného kontrolóra Mestského úradu v Levoči.

„Celkový rozpočet projektu bol v sume 376.421 eur. Projekt je podporený z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja v sume 170.000 eur,“ spresnila Babejová.

Podľa nej celková dĺžka cykloturistického chodníka v rámci štvrtej etapy je 1453 metrov vrátane premostenia. Maximálne prevýšenie je 41 metrov. V trase cykloturistického chodníka sú dve premostenia, cez Lesný potok a Pekliansky potok. Šírka cykloturistického chodníka je tri metre, čo vyhovuje spoločnému využívaniu chodníka pešími turistami aj cyklistami.

Babejová dodáva, že štvrtá etapa cykloturistického chodníka má začiatok na odbočke zo štátnej cesty smerujúcej k chatovej zástavbe a jeho ukončenie je na existujúcej spevnenej ploche pred vstupom do areálu Bio kúpaliska Levočská Dolina.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava