V leviciach pribudnú detské ihriská a športoviská
Financovanie schválili mestskí poslanci.

10.06.2020 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Ilustračné foto.

V Leviciach pribudnú nové detské ihriská a športoviská. Finančné prostriedky na ich vybudovanie schválili v zmene rozpočtu na rok 2020 poslanci Mestského zastupiteľstva Levice. „V Parku pohybu na Vinohradoch pribudne basketbalové ihrisko, ktorého súčasťou bude spevnená plocha z gumového liateho povrchu a betónovej dlažby, basketbalové koše a oplotenie. Na vybudovanie ihriska bola v mestskom rozpočte vyčlenená suma 80.000 eur. V súčasnosti sa zabezpečujú podklady pre územné a stavebné konanie,“ informovala Adriana Macáková z levického mestského úradu.

Multigolfové ihrisko vybuduje samospráva v lokalite medzi ulicami M. R. Štefánika, Tekovská a Ľ. Podjavorinskej. Ihrisko bude pozostávať zo šiestich stanovíšť, ktoré budú mať vyhadzovacie plochy – výhodiská, multigolfové jamky s integrovaným discgolfovým košom a popisy jamiek. Niektoré jamky budú disponovať drobnými prekážkami pre zvýšenie atraktivity hry. Discgolf je outdoorová aktivita pre širokú verejnosť. Predpokladané náklady na vybudovanie tohto ihriska sú odhadované na 14.000 eur. Radnica v súčasnosti zabezpečuje podklady pre vydanie ohlásenia drobnej stavby.

Detské ihriská pribudnú aj na Ulici K. Marxa, Ku Bratke, M. R. Štefánika a Ulici Sv. Michala v areáli základnej školy. Dve ihriská, vybudované vlani na Vojenskej ulici a Ulici P. O. Hviezdoslava, budú rozšírené o ďalšie prvky. V mestskom rozpočte bola vyčlenená suma 170.000 eur. V súčasnosti mesto zabezpečuje podklady k stavebnému konaniu.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava