Prešovskí mestskí poslanci budú pokračovať v rokovaní zastupiteľstva
Prerokujú zmenu zmluvy so spoločnosťou Futbal Tatran Aréna.

03.06.2020 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Prešovskí mestskí poslanci budú vo štvrtok (4. 6.) pokračovať v prerušenom rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré sa konalo v stredu 27. mája. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Poslanci sa budú zaoberať zmenou spoločenskej zmluvy obchodnej spoločnosti Futbal Tatran Aréna, návrhom na vymenovanie člena Dozornej rady obchodnej spoločnosti Správa a zimná údržba prešovských ciest, ako aj návrhom na vykonanie zmien v orgánoch združenia Lapanč.

Na programe majú aj správu o výsledkoch kontrol vykonaných útvarom hlavného kontrolóra mesta a správu z kontroly vybavovania petícií a sťažností občanov za druhý polrok roku 2019. Určovať budú tiež poslanca povereného podpisovaním Kroniky mesta Prešov za roky 2018 až 2022.

Zaoberať sa budú i návrhom zaradenia neštátnych škôl do siete škôl a školských zariadení SR. Ide o súkromnú materskú školu (MŠ) Monte – Detský svet, Súkromnú MŠ Márie Montessori - inkluzívnu školu pre deti so stravovacími intoleranciami, alergiami a špeciálnymi potrebami a MŠ na ulici Matice slovenskej.

Poslanci sa budú venovať i návrhu na schválenie zámeru prípravy a podania prihlášky mesta Prešov do akcie Únie "Európske hlavné mesto kultúry" v Slovenskej republike na rok 2026.

"Žiadame všetkých občanov, ktorí chcú sledovať priebeh zasadnutia, aby uprednostnili online prenos. V rokovacej miestnosti totiž nebudú voľné miesta na sedenie, keďže medzi poslancami musia byť povinné rozstupy," dodal Tomek.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol