Na Zastupiteľstve PSK budú rokovať o rozpočte a cyklodoprave
Uskutoční za prísnych bezpečnostných a hygienických opatrení.

25.05.2020 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Úprava rozpočtu a stratégia rozvoja cyklodopravy sú hlavné témy rokovania prešovských krajských poslancov na ich 20. zasadnutí v pondelok 25. mája. Ako o tom informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK), zasadnutie zastupiteľstva sa uskutoční za prísnych bezpečnostných a hygienických opatrení a bude sa na ňom môcť zúčastniť aj verejnosť.

Na poslancov čaká celkovo 16 bodov programu. "Hlavnou témou rokovania bude úprava rozpočtu. Úsporné opatrenia by sa mali týkať Úradu PSK a jeho projektov, ale aj oblasti dopravy, kultúry, vzdelávania a sociálneho zabezpečenia," priblížila Heilová. Poslanci sa tiež budú zaoberať zmenou a doplnením Výzvy pre región na rok 2020, stratégiou rozvoja cyklodopravy a cykloturistiky, ale i zmenami v usporiadaní cestnej siete v rámci samosprávy. Na programe je i majetkovoprávne vyrovnanie pozemkov súvisiace s budovaním cestnej infraštruktúry.

Po predchádzajúcom rokovaní zastupiteľstva, ktoré sa uskutočnilo formou videokonferencie, sa prešovskí krajskí poslanci stretnú opäť vo veľkej zasadačke Úradu PSK. Ako Heilová uviedla, miestnosť rokovania sa pred zasadnutím vydezinfikuje, dovnútra budú poslanci, ale i verejnosť vstupovať po tom, ako sa im zmeria telesná teplota. Každý z poslancov tiež pri vstupe dostane ochranné tvárové rúško a rukavice, k dispozícii budú aj dezinfekčné prostriedky na ruky.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol