Tatranská magistrála je opäť otvorená
ŠL TANAP-u žiadajú o rešpektovanie pokynov.

25.05.2020 | Prešovský kraj | Autor: J.Ďurašková

Tatranská magistrála v úseku medzi Hrebienkom a Sliezskym domom je opäť celá priechodná. O odstránení posledných vyvrátených stromov, ktoré blokovali túto časť turistickej trasy, informovali Štátne lesy (ŠL) TANAP-u v piatok 22. mája na svojej internetovej stránke.

 Sprístupneniu Tatranskej magistrály pre turistov bránili podľa ŠL TANAP-u opakujúce sa vetrové kalamity, ktoré zasiahli túto časť Tatier počas zimných mesiacov. "Počasie a terénne podmienky dovolili pustiť sa do odstraňovania vyvrátených stromov až v týchto dňoch," vysvetlil správca značených turistických chodníkov na území Tatranského národného parku. ŠL TANAP-u doplnili, že dosiaľ mohli návštevníci tejto časti Tatier využiť ako náhradu za červeno označený chodník žltú trasu spájajúcu Velickú poľanu so Starým Smokovcom.

Aj napriek tomu, že Tatranská magistrála je od soboty priechodná, ŠL TANAP-u žiadajú jej návštevníkov o rešpektovanie prípadných pokynov pracovníkov, ktorí budú aj v nasledujúcich dňoch odstraňovať následky vetrovej kalamity v oblasti pod turistickým chodníkom.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice