V Sabinove pribudlo 49 nových parkovacích miest
Priestor vytvorili na Ulici 17. novembra.

15.05.2020 | Prešovský kraj | Autor: J.Ďurašková

Problém s nedostatkom parkovacích miest v širšom okolí centra vyriešilo mesto Sabinov vyhradením priestoru na pozdĺžne státie vozidiel na Ulici 17. novembra. Ako o tom informuje samospráva na svojej internetovej stránke, vytvorila sa tak plocha na odstavenie 49 vozidiel.

Problém s nedostatkom parkovacích miest v centre mesta začala sabinovská samospráva riešiť minuloročné leto, keď po 1. júli zaviedla na Námestí slobody zmenu režimu parkovania. Tá priniesla obmedzenie doby státia na maximálne jednu hodinu. Podľa mesta sa tým zvýšila "obrátkovosť" parkovania na námestí a vytvoril sa tak priestor pre návštevníkov centra mesta a zákazníkov prevádzok.

Ako samospráva uvádza, zároveň však bolo potrebné hľadať nové parkovacie miesta určené na dlhodobejšie státie. "Priestor sa naskytol na Ulici 17. novembra, kde sa dostatočne široká cesta využila na pozdĺžne parkovanie vozidiel a zároveň ostala zachovaná obojsmerná komunikácia," konkretizuje mesto spôsob, akým sa mu podarilo rozšíriť parkovacie možnosti o 49 miest. Konštatuje tiež, že takéto riešenie prispieva k zníženiu rýchlosti vozidiel, čo znamená zvýšenie bezpečnosti na danej ceste. "Týka sa to najmä áut, ktoré sa chcú vyhnúť svetelnej križovatke a svojou rýchlou jazdou ohrozujú iných účastníkov cestnej premávky," doplnila samospráva.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava