Projekt Rázsochy je pre ministra zdravotníctva prioritou
Víťazný projekt na komplexnú výstavbu sa odsúva na jeseň.

14.05.2020 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Projekt novej Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) na bratislavských Rázsochách je pre ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) prioritou. Uviedol to vo štvrtok pred rokovaním vlády. Víťazný projekt na komplexnú výstavbu sa odsúva na jeseň. Informáciu o posune termínu podpisu víťazného projektu TASR v minulosti potvrdil aj šéf služobného úradu Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Marián Kolník.

"Je to veľmi finančne náročný projekt. Na tento rok na to ani v podstate neboli alokované prostriedky. To znamená, že celá záležitosť bude vyhodnotená na jeseň s tým, že pripravíme návrh štátneho rozpočtu na rok 2021 tak, aby zohľadňoval výstavbu tohto projektu. Naše slovo, že projekt Rázsochy je pre nás prioritou a chceme, aby do piatich rokov stála koncová univerzitná nemocnica na Slovensku, platí," komentoval.

Súťaž podľa Krajčího ešte nebola ukončená. Nepredpokladá síce, že sa terajšej vláde podarí nemocnicu na Rázsochách dostavať, očakáva však, že bude vystavaná do takej miery, že výstavbu už nebude možné zastaviť.

Bývalá ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) pritom ešte vlani hovorila o finálnom podpise víťazného projektu, ktorý by sa mohol realizovať na jar 2020.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice