V Nitrianskom Rudne chcú opraviť kulturák
Stavbu by mali dokončiť do siedmich mesiacov odo dňa prevzatia staveniska.

10.04.2018 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Kultúrny dom v Nitrianskom Rudne má prejsť prestavbou, zároveň sa má rozšíriť o prístavbu. Samospráva obce v okrese Prievidza už vybrala prostredníctvom verejnej súťaže dodávateľa prác. Oznámenie o výsledku súťaže zverejnila vo vestníku verejného obstarávania.

Pôvodný kultúrny dom je z dôvodu malej kapacity, zastaraného vybavenia a morálneho opotrebovania nutné rekonštruovať do takého stavu, aby zodpovedal aktuálnym požiadavkám obce. Tiež aby slúžil ako univerzálny priestor pre všeobecné kultúrne i spoločenské akcie a akékoľvek iné potreby občanov obce Nitrianske Rudno, prípadne aj širšieho okolia, informoval pred časom starosta obce Robert Štrbák.

Riešenie prístavby a prestavby zahŕňa spojenie pôvodného kultúrneho domu spolu s verejnými toaletami do jedného kompaktného celku. Prístavbou sa rozšíri a prepojí spoločenský priestor domu kultúry, vytvoria sa priestory pre bar, zázemie účinkujúcich a zrekonštruujú sa priestory hygienického zázemia.

Dodávateľom prác bude spoločnosť so sídlom v Nitrianskom Rudne, ktorá do súťaže predložila spomedzi štyroch ponúk tú s najnižšou cenou za dielo. Kultúrny dom zrekonštruuje za 409.879,38 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH), respektíve 490.914,36 eura s DPH. Obec pôvodne predpokladala, že za prestavbu a prístavbu kultúrneho stánku zaplatí 459.125,78 eura bez DPH.

Stavbu by mala firma dokončiť do siedmich mesiacov odo dňa prevzatia staveniska. "Nakoľko po mojom trojročnom snažení som nenašiel žiadnu výzvu či grant na rekonštrukciu kultúrneho domu v obci s 1930 obyvateľmi, tak budeme opravovať a zväčšovať za vlastné formou úveru," dodal pred časom Štrbák. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava