V odevných firmách vo V. Krtíši neobmedzili výrobu
Ekonomika v tieni koronavírusu.

05.05.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Výrobcovia športových odevov a plaviek, spoločnosti PAZZ a Powerskin, ktorí v prevádzkach vo Veľkom Krtíši zamestnávajú takmer 240 ľudí, nemuseli doteraz pre opatrenia súvisiace so šírením nového koronavírusu obmedziť svoju výrobu.

"Vo výrobe nám však chýba zhruba desatina zamestnancov, ktorí sú aktuálne doma na OČR pre zatvorené školy," povedal pre TASR riaditeľ spoločností Milan Havjar. Ten aktuálne zastupuje vo funkcii aj talianskeho konateľa Roberta Lodu.

Spoločnosť PAZZ zamestnáva 174 ľudí, z toho 144 vo výrobe, a Powerskin ďalších 65 ľudí, z toho 60 vo výrobe.

Veľkokrtíšske šičky šijú vo firme PAZZ najmä športové bundy a nohavice pre najprestížnejšie svetové značky. "Túto výrobu realizujeme prostredníctvom našej materskej talianskej spoločnosti Punto Azzurro," pripomenul Havjar.

Výhľad na tento rok je podľa neho aj napriek novému koronavírusu veľmi dobrý. "Potvrdené máme objednávky, a teda plné výrobné kapacity až do jari 2021," podotkol. Ako však pripomenul, situácia sa môže kedykoľvek zmeniť: "Momentálne môžem potvrdiť, že minimálne najbližšie tri týždne nebudeme znižovať objem výroby."

Spoločnosť hneď na začiatku koronakrízy ušila a dodala 15.000 kusov rúšok pre mesto Veľký Krtíš, ktoré ich ďalej distribuovalo pre obyvateľov mesta. "Ušili sme okrem toho aj ďalších asi 6000 rúšok, ktoré sme dodali rôznym podnikateľským i nepodnikateľským subjektom v meste a tiež pre miestnu nemocnicu," doplnil.

 Spoločnosť Powerskin vyrába značkové plavky pre profesionálnych plavcov. Firma je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou Areny Italia. "V tejto firme vyrábame napríklad aj špeciálne odevy pre Formulu 1," pripomenul zástupca spoločnosti.

Výroba vo firme Powerskin bola však ovplyvnená hlavne zrušením olympijských hier a ďalších športových súťaží, pretože plavky vyrábajú najmä pre profesionálnych športovcov. "Dosah však zatiaľ nebol taký, aby sme museli významne zmeniť alebo obmedziť našu výrobu," dodal Havjar.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol