V Humennom opravujú výtlky na cestách
Potom prídu na rad aj chodníky.

04.05.2020 | Prešovský kraj | Autor: TASR

V Humennom začali tento týždeň s opravou výtlkov na cestách, neskôr prídu na rad aj chodníky. Oprava sa týka 58 kilometrov poškodených úsekov na cestných komunikáciách v správe Technických služieb (TS) mesta Humenné, ako aj chodníkov v celkovej dĺžke 46 kilometrov. Informovala o tom Veronika Lattová z tlačového referátu mestského úradu.

Podľa samosprávy je celkový rozpočet na opravu ciest i chodníkov vo výške 42.000 eur. Práce sa začali na úsekoch s najväčšou hustotou premávky motorových vozidiel. Radnica predpokladá, že koncom leta by pravidelná údržba mala byť hotová.

„Našu prácu vykonávame podľa prísnych technologických noriem kladenia asfaltovej zmesi, ktorá jednoznačne odporúča začať opravu každého výtlku odfrézovaním poškodenej vrstvy, jej nakládky a odvozu, dôkladným vyčistením takto pripravenej plochy a nevyhnutným náterom penetračným roztokom pre lepšiu priľnavosť. Nasleduje dovoz horúcej asfaltovej zmesi, jeho prísne dávkovanie podľa objemu a množstva každého výtlku a nakoniec zhutnenie špeciálnym vibračným valcom,“ opísal postup prác riaditeľ TS Milan Kuruc.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol