Výťažok z predaja slobodárne v Trnave pôjde na pandemický fond
Samospráva v tieni koronavírusu.

29.04.2020 | Bratislavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Časť prostriedkov z predaja bývalej slobodárne na Kollárovej ulici v Trnave, ktorú v roku 2014 za 1.234.567 eur predalo mesto Trnava, chce radnica po šiestich rokoch použiť na krytie výdavkov spojených s pandémiou nového koronavírusu. Rozhodlo o tom utorkové rokovanie mestského zastupiteľstva, ktoré odsúhlasilo zmenu účelu ich použitia v súvislosti s mimoriadnou situáciou.

Prostriedky sa nachádzajú od predaja v rezervnom fonde mesta, určené boli pôvodne na výstavbu sociálneho bývania. K realizácii nateraz nedošlo. Aktuálne sa suma rozdelí medzi prípravu výstavby bytového domu na Tamaškovičovej ulici (40.000 eur), zriadenie karanténneho zariadenia pre ľudí bez domova (200.000 eur) a na priame výdavky mesta súvisiace s pandémiou nového koronavírusu vo viacerých kapitolách (400.000 eur).

Sumu 100.000 eur vyhradili poslanci na projekty spolufinancované z prostriedkov Európskej únie či z cudzích zdrojov, na úhradu výdavkov v rámci projektov realizovaných v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom.

Poslanci zároveň odhlasovali, aby sa najneskôr v nasledujúcom roku peniaze v pôvodnej výške do rezervného fondu opäť vrátili.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice