Smolnícka Huta pracuje na drobnej turistickej infraštruktúre
Označia aj cyklotrasu.

29.04.2020 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Obec Smolnícka Huta v okrese Gelnica aktuálne pracuje na menších, finančne nenáročných projektoch. Pre TASR to povedal starosta Marián Pohly s tým, že na cyklotrase, na ktorej pribúda značenie, umiestnili nové lavice a cez Smolnícky potok vedie už nová lávka.

„Máme obecné lesy, stále sa nájde nejaké rezivo, zvyškové drevo, ktoré vieme využiť. Robíme to vo vlastnej réžii. V zime, keď sa veľmi nedá robiť vonku, pomaličky vyrábame v našich prevádzkach a teraz sme to osádzali,“ uviedol.

V rámci náučného chodníka – cyklotrasy, pribudlo spolu osem drevených lavičiek, od seba sú umiestnené necelé tri metre. Vyrobili aj novú lávku cez Smolnícky potok v časti medzi Novou Hutou a Paukerom. Obec na sociálnej sieti uvádza, že je bezpečnejšia pre občanov i turistov, ktorí ju využívajú na prechádzky do prírody alebo na cyklotrasu a náučný chodník. „Už je hotová, potrebné je už len urobiť vzpery na stĺpiky. Ale už sa cez ňu chodí. Tá predchádzajúca bola už v dezolátnom stave a prechádzalo sa cez ňu na vlastné riziko,“ dodal starosta.

V záverečnej fáze je aj značenie náučnej cyklotrasy a chodníka po trase úzkokoľajky, ktoré vedú od Smolníckej Huty po Mníšek nad Hnilcom. „Cyklotrasa je funkčná, dá sa po nej prejsť. Značenie je zatiaľ miestne, ale je už aj v novej turistickej mape,“ doplnil. Podľa jeho slov plánujú v podobných aktivitách pracovať aj naďalej. Okrem iných by chceli označiť aj trasu vhodnú pre zdatnejších cyklistov či peších turistov.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol