Mesto Prešov upravilo lehoty splatnosti miestnych daní a poplatkov
Samospráva v tieni koronavírusu.

27.04.2020 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Mesto Prešov z dôvodu mimoriadnej situácie súvisiacej s epidémiou nového koronavírusu upravilo lehoty splatnosti miestnych daní a poplatkov za komunálne odpady za rok 2020. S odosielaním rozhodnutí začne v pondelok (27. 4.).

Subjektom, ktoré majú aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie, budú zaslané do elektronických schránok, ostatné zásielky budú odoslané v listinnej forme prostredníctvom poštových služieb.

Po dohode so Slovenskou poštou budú podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka ľuďom zásielky doručované postupne v priebehu dvoch mesiacov. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu sú v prospech obyvateľov upravené lehoty splatnosti, a to k 31. augustu a k 31. októbru.

"Ak obyvatelia dostanú do poštových schránok 'žltý lístok', teda oznámenie o uložení zásielky z mesta Prešov a zásielku si nemôžu prevziať na pracoviskách Slovenskej pošty, mesto je pripravené im poradiť a informovať ich nielen o vydaných rozhodnutiach, ale aj o úhrade miestnych daní a poplatku za komunálne odpady. Zamestnancov referátu daní a poplatkov mestského úradu (MsÚ) môžu občania počas pracovných dní kontaktovať telefonicky alebo prostredníctvom e-mailu," uviedol Tomek.

Mesto zároveň prosí obyvateľov, aby úhrady realizovali bezhotovostným prevodom na účet mesta s použitím špecifického a variabilného symbolu, ktorý je uvedený v rozhodnutí.

„Zároveň prosíme občanov, aby pomohli s bezhotovostným prevodom aj svojim blízkym v seniorskom veku a ochránili tak ich zdravie," dodal Tomek.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava