Dobrovoľní hasiči v Žiline vydezinfikujú 234 zastávok MHD
Opatrenia proti šíreniu koronavírusu.

21.04.2020 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Dobrovoľní hasiči vydezinfikujú v Žiline do konca týždňa 234 zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD), ktoré môžu byť potenciálnym zdrojom ochorenia COVID-19. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Dobrovoľní hasiči z mestských častí Brodno, Bytčica, Mojšová Lúčka, Trnové, Vranie, Zádubnie a Zástranie prioritne dezinfikujú sedacie plochy, označníky, odpadkové koše a lavičky na zastávkach. "Ide predovšetkým o miesta, ktorých sa ľudia najviac dotýkajú. Čistiaci a dezinfekčný prostriedok s virucídnym účinkom na báze chlórnanu sodného aplikujú tlakovým rozprašovačom vo forme vodnej hmly. Dezinfekcia sa tak dostane na celú kontaktnú plochu v zástavke a aj do štrbín," vysvetlil hovorca mesta.

"Podľa ohlasov, ktoré máme, sa hasiči pri práci stretávajú len s pozitívnymi ohlasmi obyvateľov. Cestujúci na zastávkach sú disciplinovaní, ústretoví a v prípade potreby miesta a okolie zastávok uvoľňujú pre plynulý priebeh dezinfekcie. Chcem sa preto poďakovať všetkým Žilinčanom. Hoci majú v čase dezinfekcie dočasne znížený komfort na zastávkach, chápu, že čistenie a dezinfekcia sú potrebné, aby sa nový koronavírus nešíril," podotkol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Hovorca doplnil, že mesto žiada o rešpektovanie dočasného obmedzenia prístupu k zastávkovým prístreškom, cestovným poriadkom a predajným automatom na cestovné lístky. "A to až do momentu, kým dezinfekcia nevyschne, aby mali dezinfekčné práce v exteriéri význam," uzavrel Miškovčík.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol