Komárno posunulo splatnosť daní a poplatkov na koniec septembra
Samospráva v tieni koronavírusu.

21.04.2020 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Komárňanská radnica posunula splatnosť daní a poplatkov. Obyvatelia mesta si ich uhradenie môžu presunúť na koniec septembra.

Magistrát sa takto rozhodol pomôcť ľuďom, ktorí sa pre pandémiu nového koronavírusu dostali do finančných ťažkostí. „Ide o takmer 150-dňovú splatnosť. Takto majú obyvatelia Komárna spomedzi slovenských miest najväčší priestor na splácanie,“ informoval o tom mestský úrad.

Oznámenia o vyrubení daní a poplatkov budú obyvateľom mesta prichádzať v najbližších dňoch. Každá rodina dostane možnosť nastaviť si splátky podľa svojej platobnej schopnosti. „Dá sa platiť naraz, aj vo viacerých splátkach. V osobitných prípadoch bude po vzájomnej dohode existovať aj možnosť mesačného splácania do konca roka,“ uviedla radnica.

Mesto zároveň vyzvalo svojich obyvateľov, ktorým to finančná situácia umožní, aby zaplatenie poplatkov neodkladali. „Samospráva musí zabezpečovať základné služby a tiež zápasí s nižšími príjmami z podielových a miestnych daní, čo mestu spôsobuje finančné ťažkosti,“ pripomenul magistrát.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava