Šesť bratislavských mestských častí získa od developera sponzorský dar
Finančná pomoc spoločnosti J&T Real Estate predstavuje 300.000 eur.

14.04.2020 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Šesť bratislavských mestských častí si prerozdelí sumu 300.000 eur. Ide o finančnú pomoc od spoločnosti J&T Real Estate pre lokality, s ktorými sú spojené jej investičné zámery. Dar sa rozdelí medzi Staré Mesto, Nové Mesto, Petržalku, Ružinov, Karlovu Ves a Vajnory, peniaze sa majú využiť na boj proti novému koronavírusu a prevenciu.

Finančný dar už prebralo Staré Mesto, peniaze pôjdu predovšetkým na podporu sociálnych služieb pre seniorov, 10.000 eur je určených na odmeny pre opatrovateľky priamo v seniorcentre i terénne opatrovateľky. Časť pôjde na podporu podniku Technické služby Starého Mesta, ktoré rieši aj dezinfekciu verejných priestorov. "Peniaze chceme investovať na prípravu rozvojových projektov v súlade s výzvou vlády na prekonanie koronakrízy," doplnil pre TASR hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Na vykrytie nákladov spojených s novým koronavírusom dostane Ružinov 80.000 eur. "Mestská časť mala doteraz náklady takmer 200.000 eur. Tento príspevok nám umožní vykryť tieto náklady tak, aby nemuseli ísť z daní obyvateľov," skonštatoval starosta Ružinova Martin Chren.

Petržalka sa rozhodla po diskusii s miestnymi poslancami prijať 40.000 eur. "Dar bude použitý na nákup tovarov a služieb súvisiacich s bojom proti šíreniu ochorenia COVID-19," priblížila hovorkyňa Petržalky Mária Halašková s tým, že mestská časť by mala darovaciu zmluvu podpísať v najbližšom období.

Tento týždeň by mali darovaciu zmluvu na 40.000 eur podpísať aj Vajnory. "Finančné prostriedky plánuje mestská časť použiť na opatrenia v rámci COVID-19, aby sme aj naďalej udržiavali dôležitosť prevencie, ochrany našich seniorov a obyvateľov, znížili riziká prenosu," povedala Katarína Blahová z úseku komunikácie miestneho úradu.

O poskytnutí finančnej pomoci rokuje Nové Mesto. "Mestská časť v súčasnosti spolupracuje s viacerými spoločnosťami, ktoré jej pomáhajú pri zabezpečovaní potrebných pomôcok či služieb pre občanov, momentálne máme zhruba 20 takýchto sponzorov," poznamenal Ján Borčin z novomestského miestneho úradu. Poslednou mestskou časťou je Karlova Ves, ktorá má dostať 20.000 eur. Podľa hovorcu Branislava Heldesa budú použité na zvýšené náklady spojené s epidémiou COVID-19.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava