Dielne Divadla Andreja Bagara už ušili stovky ochranných rúšok
Solidarita počas pandémie koronavírusu.

08.04.2020 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Pracovníci dielní Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre už ušili viac ako tisíc ochranných rúšok. DAB ich v týchto dňoch distribuuje tam, kde je ich najviac treba.

Ako informoval riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy, niekoľko stoviek ochranných rúšok bolo odovzdaných do Zariadenia pre seniorov Zobor v Nitre. Desiatky boli odoslané aj do obce Malý Lapáš a ďalšie dostali zdravotníci.

Niekoľko stoviek ochranných rúšok darovalo DAB aj Chirurgickej klinike vo Fakultnej nemocnici v Nitre. „Som veľmi rád, že naše divadlo môže pomáhať ľuďom aj v čase epidémie ochorenia COVID-19. Napríklad aj darovaním rúšok, ktoré si od nás osobne prevzal prednosta chirurgickej kliniky Jozef Korček spolu s vrchnou sestrou Máriou Dumančičovou,“ povedal Dóczy.

Ako doplnil, okrem pomoci pri ochrane zdravia pomáha DAB v týchto dňoch svojim priaznivcom prekonať obdobie epidémie aj pomocou kultúrneho programu. Ten divadlo prenieslo zo svojich javísk do online priestoru. „Okrem uvádzania obľúbených inscenácií počas Divadelných pondelkov zverejňujeme na svojom youtube kanáli a na sociálnych sieťach aj rozprávky čítané hercami divadla, divadelné kvízy, tajničky či zaujímavosti zo zákulisia DAB,“ dodal Dóczy.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice