Múzeum máp v Kynceľovej pozýva na záverečnú časť virtuálnej prehliadky
Výstavu zverejňujú na youtube kanáli.

06.04.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Záverečná časť virtuálnych prehliadok, ktoré v čase mimoriadnej situácie pripravilo Slovenské múzeum máp v Kynceľovej pri Banskej Bystrici, priblíži verejnosti teodolit či ďalšie technológie využívané v 21. storočí na meranie vzdialenosti zeme. Posledná videoprehliadka informuje aj o unikáte, ktorým je virtuálny model pieskovej krajiny s rozšírenou realitou.

Náš model názorne ukazuje, ako fungujú vrstevnice v teréne. Na ukážku využívame moderné digitálne technológie. Po skončení korona epidémie všetkých srdečne pozývame do Slovenského múzea máp aj na osobnú návštevu, aby si na vlastnej koži vyskúšali, ako sa z piesku použitím lopatiek vytvorí krajina," uviedol riaditeľ múzea Milan Paprčka.

Virtuálne prehliadky múzeum zverejňuje na youtube kanáli a svojej facebookovej stránke. Ich cieľom je priblížiť verejnosti zážitky a vedomosti v čase, keď sú pre nový koronavírus zavreté školy a obmedzené voľnočasové aktivity pre deti i dospelých. Počas virtuálnej návštevy múzea získajú návštevníci informácie o histórii a výnimočnosti kartografie na slovenskom území i v celom svete.

Slovenské múzeum máp vzniklo v roku 2018 a spravuje ho spoločnosť CBS. Návštevníkom ponúka informácie o dejinách kartografie, ale aj možnosť spoznať postupy a technológie, ktorými sa mapy vytvárajú.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol