Cestári v Prešovskom kraji začnú s opravami výtlkov v apríli
SÚC PSK je ešte čiastočne v režime zimných služieb.

02.04.2020 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) začne s opravami výtlkov na cestách druhej a tretej triedy po zimnej údržbe v apríli. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, cestári už stav ciest zmapovali, náklady na ich opravu očakávajú vo výške 2,17 milióna eur.

"SÚC PSK je ešte čiastočne v režime zimných služieb, pretože evidujeme ešte výkyvy počasia, a taktiež v režime, ktorý sa prispôsobuje celoslovenskému vážnemu problému s ochorením COVID-19," priblížila Jeleňová s tým, že termíny opráv výtlkov a ciest po zime sú závislé aj od plánovaných dodávok materiálov.

Cestári aktuálne na nutné opravy používajú vrecovanú asfaltovú zmes, na opravy výtlkov obaľovanou zmesou za tepla musí SÚC PSK výplňovú zmes kupovať od výrobcov. Tí však podľa Jeleňovej s jej výrobou ešte nezačali.

"Na rok 2020 máme k dispozícii na opravy ciest asfaltérsku technologickú zostavu s finišérom a cestnými valcami na položenie asfaltu, ktorá pomôže ku skvalitneniu a rýchlejšiemu odstraňovaniu zlých povrchov ciest," uzavrela hovorkyňa.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice