Žilina sa opäť zapojí do kampane Rozsvieťme to na modro
Svetový deň povedomia o autizme.

02.04.2020 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Radnica mesta Žilina a Burianova veža sa vo štvrtok večer rozžiaria modrou farbou a mesto sa v spolupráci so Spoločnosťou na pomoc osobám s autizmom – Žilinský región ôsmykrát zapojí do medzinárodnej kampane Rozsvieťme to na modro. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Pripomenul, že druhý apríl bol rezolúciou Organizácie Spojených národov prijatý ako Svetový deň povedomia o autizme. "Cieľom kampane je zvýšiť povedomie o autizme a vytvoriť ľuďom s týmto postihnutím podmienky pre zmysluplný život a lepšie začlenenie do spoločnosti. Autizmus je celoživotná vývinová porucha, ktorú charakterizujú nedostatky v oblasti komunikácie a sociálnej interakcie," uviedol hovorca mesta Žilina.

"Dnešná doba, keď čelíme celosvetovej pandémii ochorenia COVID-19, izolovala deti s autizmom v domácom prostredí a narušila ich denný režim, čo je pre nich veľmi ťažké a stresujúce. Rovnako je toto obdobie náročné aj pre ich rodičov. Ako mesto chceme modrým nasvietením našich dominánt jednoznačne vyjadriť solidaritu s ľuďmi postihnutými autizmom a upozorniť na túto problematiku," uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice