Aprílové a májové sobáše snúbenci na Horehroní zatiaľ nezrušili
Opatrenia proti šíreniu koronavírusu.

27.03.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Aprílové a májové termíny sobáša v súvislosti s novým koronavírusom nateraz snúbenci v Brezne nezrušili. Najbližší má byť po Veľkej noci, no budúci mladomanželia sa môžu zosobášiť len v prítomnosti svedkov, prípadne najbližších príbuzných, napríklad rodičov. Uviedla to matrikárka Viera Maková s tým, že v najbližších dňoch brezniansky matričný úrad neeviduje žiadne sobáše.

Ako informuje mesto Brezno na svojom webe, pracovníci magistrátu pracujú v obmedzenom režime, služby občanom poskytujú telefonicky alebo prostredníctvom elektronickej pošty, avšak bez osobného kontaktu.

"Nevyhnutné úradné záležitosti môžu obyvatelia vybaviť po telefonickom dohovore alebo e-mailom. Na doručovanie písomností je pri vstupe do mestského úradu nainštalovaná poštová schránka. Žiadame občanov, aby pripojili svoje telefónne čísla, a tak sme ich mohli kontaktovať. Platby týkajúce sa miestnych daní a iných poplatkov môžu uhrádzať elektronicky. Opatreniami chceme zamedziť ďalšiemu šíreniu sa nového koronavírusu," konštatovala vedúca útvaru primátora Dominika Predajnianska.

V prípade úmrtného listu potrebné náležitosti nahlasuje matričnému úradu pohrebná služba. Doklady od nej pri vstupe do úradu prevezme informátor, ktorý ich prinesie matrikárkam a po vybavení ich opäť prevezme pohrebná služba.

"Všetky obrady vykonávajú pohrebné služby za prítomnosti najbližších pozostalých za sprísnených podmienok," dodala Maková.

Vybavovanie rodných listov pre novonarodené deti rodičia ohlásia telefonicky a matričný úrad ich vyzve na vybavenie dokladov.

"Prevzatie musí podpísať otec dieťaťa, nie však v kancelárii matriky, ale pri okienku z dvora, aby bol kontakt čo najviac obmedzený," upozorňuje magistrát.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava