Spustenie parkovacieho systému v Partizánskom odložilo mesto na neurčito
Reaguje na mimoriadnu situáciu.

23.03.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Spustenie parkovacieho systému v centre Partizánskeho odložila miestna samospráva na neurčito. Reaguje tak na mimoriadnu situáciu v súvislosti so šírením nového koronavírusu. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

Radnica plánovala platené parkovanie v centre spustiť pôvodne 1. apríla. Začiatkom januára začala aj s výdajom rezidentských kariet, tie začnú platiť až po spustení parkovacieho systému.

 Mestské zastupiteľstvo schválilo všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o mestskom parkovacom systéme s účinnosťou od 1. januára tohto roka, na svojom februárom rokovaní ho doplnilo i o ďalšie zmeny. Primárnym cieľom VZN je zavedenie poriadku do parkovania vozidiel na parkovacích plochách vo vlastníctve mesta v centre. Systém bude predovšetkým zvýhodňovať obyvateľov na úkor vozidiel a motoristov, ktorí do mesta prichádzajú za prácou či návštevou a zaberajú parkovacie miesta domácim obyvateľom.

Návštevníci centra či obyvatelia budú môcť za parkovanie zaplatiť aj prostredníctvom SMS, aplikácie či jednorazovej parkovacej karty. Systém bude spravovať mesto.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice