V Handlovej rozmiestnia veľkokapacitné kontajnery
Kontajnery budú označené žltou tabuľkou s telefónnym číslom.

23.03.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Samospráva Handlovej so zberovou spoločnosťou Hater Handlová rozmiestnia na území mesta 30 veľkokapacitných kontajnerov. Reagujú tak na opatrenie pred šírením nového koronavírusu v podobe zatvorenia zberného dvora a strediska na Potočnej ulici, kde mestská firma zbiera elektroodpad a nebezpečný odpad. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Veľkokapacitné kontajnery budú slúžiť na odpad z upratovania pivníc a domácností na obdobie mimoriadnej situácie, respektíve do odvolania. S ich rozmiestňovaním na území mesta a mestských častí Nová Lehota a Morovno začne zberová spoločnosť 25. marca.

" Kontajnery budú označené žltou tabuľkou s telefónnym číslom, na ktoré bude potrebné volať v prípade ich naplnenia. Pri ich preplnení totiž dochádza k zlej manipulácií a z preventívnych hygienických dôvodov sa spoločnosť snaží minimalizovať kontakt zamestnancov, či už navzájom alebo s odpadom," uviedla Paulínyová.

Hater tiež do 31. marca podľa nej zabezpečuje zvoz konárov z 30 lokalít v meste, tieto budú slúžiť na ďalšie spracovanie na mestskom kompostovisku. "Od 6. apríla sa začína v meste zvoz bioodpadu podľa harmonogramu, ktorý sme doručili do domácností už začiatkom marca. Zvoz komunálneho odpadu a triedeného odpadu je zatiaľ v bežnom režime," dodala.  
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice