Akvapark v Poprade čaká veľká rekonštrukcia
Generálna rekonštrukcia sa dotkne aj vonkajšej zóny.

18.03.2020 | Prešovský kraj | Autor: TASR

V popradskom akvaparku v tomto roku realizujú veľkú rekonštrukciu. V prvej fáze pôjde o obnovu vstupov, šatní a momentálne dokončujú aj nové sprchy. „Neskôr sa chystá rekonštrukcia vonkajšej zóny a najväčším prekvapením bude toboganová veža,“ uviedol pre TASR riaditeľ AquaCity Poprad Richard Pichonský.

Náklady na obnovu sa vyšplhajú na približne sedem miliónov eur. Časť projektu bude investor financovať z úverových zdrojov. Prvé rekonštrukčné práce by podľa riaditeľa mali začať už v tomto mesiaci. Obnova zahŕňa kompletnú rekonštrukciu vstupu, pokladníc, aby ľudia, ktorí využívajú elektronické permanentky, nemuseli čakať v rade na lístky a čipy. „Ďalšou vecou budú centrálne sprchy, ktorých kapacitu chceme niekoľkonásobne rozšíriť, a potom prichádzajú na rad aj kabínky na prezliekanie a šatne pre mamičky s deťmi,“ priblížil Pichonský.

Generálna rekonštrukcia sa podľa neho bude dotýkať aj vonkajšej zóny. Najväčšou novinkou má byť toboganová veža so štyrmi toboganmi, ktorá bude dvakrát taká vysoká ako súčasná. „Takisto zrekonštruujeme aj vonkajší detský bazén, zväčšíme ho asi štvornásobne. Priamo doň budú integrované detské tobogany, ktoré ho rozdelia na dve časti, pre staršie a mladšie deti,“ objasnil riaditeľ.

Namiesto tzv. domčeka vznikne nový objekt, na ktorého streche bude reštaurácia a rodinná zóna s ležadlami. Okrem iného sa obnovia aj toboganové príjazdové zóny a prechodová chodba, kde pribudne zeleň aj s malými živočíchmi. Ceny vstupov sa podľa Pichonského po rekonštrukcii nezmenia a samotné práce obmedzia klientov akvaparku len minimálne, keďže ich budú realizovať po častiach.

Vedenie akvaparku do budúcna plánuje aj modernizáciu 50-metrového plaveckého bazéna. „Chceme, aby spĺňal všetky kritériá olympijského bazéna, a tým pádom by sme v ňom mohli robiť aj viac medzinárodných pretekov,“ prezradil ďalšie plány riaditeľ.

V súvislosti s rekonštrukciou plánuje Pichonský aj zvýšiť počet nových pracovníkov. Akvapark podľa neho momentálne zamestnáva okolo 170 ľudí, pričom priemerná mzda zamestnancov sa pohybuje na úrovni 1000 eur v hrubom. „Okrem Slovákov, ktorí tvoria 90 až 95 percent zo všetkých zamestnancov, k nám prichádzajú aj ľudia z Česka, Poľska a Ukrajiny,“ doplnil.

Pichonský ďalej dodáva, že návštevnosť akvaparku vlani stúpla a pohybovala sa na úrovni 750.000 ľudí. V tomto čísle sú zahrnutí hostia akvaparku, hotelov či gastro prevádzok. „Za posledné roky sledujeme trend poklesu návštevnosti z Poľska, pretože veľa podobných zariadení vzniklo práve tam. Na druhej strane rapídne narástol počet návštevníkov z Česka a Slováci sú, samozrejme, našou nosnou klientelou. Z iných krajín k nám prichádzajú aj ľudia z Anglicka, Pobaltia, Talianska, Nemecka, Rakúska, Ruska, Ukrajiny a dokonca aj z Holandska,“ konkretizoval riaditeľ.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava