Včeliu záhradu v Prievidzi chcú ochranári rozšíriť
Pribudne interaktívna výučba pre deti.

16.03.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ochranári chcú rozšíriť včeliu záhradu na Duklianskej ulici v Prievidzi. Pribudnúť by tam mali prvky na interaktívnu výučbu detí, ktoré ju navštevujú. Základná organizácia Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny (ZO SZOPK) v Prievidzi chce svoj projekt financovať z externých zdrojov.

"V tomto roku by sme chceli pokračovať v projekte vybudovaním včelej záhrady pre deti, aby si spojili teoretické učivo, ktoré majú v druhom ročníku, s praktickými ukážkami tak, aby videli včelí život v priamom prenose," načrtla členka ZO SZOPK Jana Hvojniková.

Nahliadnuť do života včely medonosnej by mali deti, ale i dospelí prostredníctvom veľkorozmerného skleneného úľa so vstupnou drevenou stavbou. Ochrancovia tam chcú nasadiť menšiu včeliu rodinu. "Deti uvidia, ako včely pracujú, budú mať možnosť rozlíšiť robotnice, trúdy, možno i matku," priblížila Hvojniková.

Včeliu záhradu na Duklianskej ulici zriadili prievidzskí ochranári v roku 2018. Včely tam žijú v troch úľoch pomenovaných Koloman, Mária a Bartolomej. Financie na svoj projekt chcú ochranári získať z grantového programu jednej z bánk.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol