Medovarce chcú opraviť kulturák
Obec  tu organizuje dodnes všetky dôležité dedinské podujatia.

31.03.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Komplexná rekonštrukcia miestneho kultúrneho domu je prioritou vedenia malej obce Medovarce v okrese Krupina na tento a budúci rok. Obec v objekte spred asi 60 rokov organizuje dodnes všetky dôležité dedinské podujatia a využívajú ho aj samotní obyvatelia na rôzne rodinné oslavy, svadby či kary. Budova je však už v nevyhovujúcom stave.

Ako TASR povedala starostka Oľga Švarcová, žiadosť o nenávratný finančný príspevok podali na Pôdohospodársku platobnú agentúru. "Náklady sú v projekte vyčíslené na asi 300.000 eur," pripomenula. Budovu podľa nej treba zatepliť, vymeniť strechu, okná a dvere, zmeniť systém vykurovania.

Objekt dnes slúži viacerým účelom. Je tam malá modlitebňa, sála s javiskom, sociálne zariadenia, kuchynka a knižnica, z ktorej si občania vypožičiavajú knihy.
Prvá písomná zmienka o obci pochádza ešte z roku 1156. V súčasnosti má obec takmer 260 obyvateľov.

Pozornosť si zaslúži umiestnenie domov v najjužnejšej časti obce, kde na domy č. 2 až č. 6 v prvom rade a v ďalšom od č. 7 po č. 12 nesvieti v mesiacoch november až január slnko, pretože sa nachádzajú v blízkosti kopca Bukovina, ktorý je v prevýšení o 160 m n.m..

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava