Jarné prázdniny sa dajú využiť aj na prehliadku Bojnického zámku
Ponúkajú tri rôzne druhy prehliadok.

20.02.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Jarné prázdniny môžu školáci s rodičmi využiť i na návštevu Bojnického zámku. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice im ponúka tri rôzne druhy prehliadok. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.

"Zámocký okruh múzea približuje život šľachty a pozostáva z Grófskeho bytu, Stredného hradu, hrobky rodiny Pálfiovcov, francúzskeho parku a jaskyne. Prehliadka je v sprievode lektora, ktorý návštevníkom poskytuje obsiahly výklad," priblížila Gordíková.

Galerijný okruh podľa nej predstavuje to najzaujímavejšie zo zbierkového fondu múzea a zahŕňa priestory Stĺpovej siene, Huňadyho sály, priľahlých klubovní, zámockej kaplnky a zámockého apartmánu. "Prehliadka je so sprievodcom bez lektorského výkladu," doplnila. Návštevníci môžu absolvovať i oba okruhy v rámci komplexnej prehliadky zámku.

"Počas týždňa sme pre cudzojazyčných návštevníkov pripravili o 11.00 h prehliadku Bojnického zámku v anglickom jazyku bez potreby predchádzajúcej rezervácie," dodala Gordíková.

SNM - Múzeum Bojnice je pre návštevníkov otvorené počas jarných prázdnin denne okrem pondelka v čase od 10.00 h do 15.00 h.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava