Bánovce nad Bebravou získali na projekty viac ako 746.000 eur
Mesto vlani uspelo s 19 žiadosťami.

18.02.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Samospráva Bánoviec nad Bebravou vlani získala z mimorozpočtových zdrojov na realizáciu svojich 19 projektov viac ako 746.000 eur. Mesto sa na financovaní podieľalo sumou 69.000 eur.

"V meste je veľa problémov, ktoré treba riešiť, ale mnohé sa nedajú odstrániť v krátkodobom horizonte, ako sa niektorí mylne domnievajú. A na mnohé mesto ani nemá žiadny dosah, ako napríklad zrušenie detskej pohotovosti, oddelení v nemocnici či čakanie pred ambulanciami," načrtla na stránke mesta primátorka Rudolfa Novotná.

Najpálčivejšími problémami sa mestu tiež podľa nej javia stavy viacerých chodníkov, ciest, križovatiek, nedostatok parkovacích miest, bytov, krytých stojísk na komunálny odpad či nedostatky v niektorých školských zariadeniach. "V roku 2018 boli zrekonštruované hlavné mestské cesty a chodníky v hodnote 1,5 milióna eur, keď sme sa zaviazali splácať úver v období desať rokov po 150.000 eur ročne. Je nevyhnutné v opravách komunikácií pokračovať, ale limituje nás rozpočet. Preto je našou prioritou systematicky získavať financie z iných zdrojov," doplnila.

Mesto vlani uspelo s 19 žiadosťami na financovanie svojich zámerov z mimorozpočtových zdrojov. Vybudovalo kamery na uliciach J. Matušku a K nemocnici, ďalšie umiestňuje na Partizánskej ulici. Na Ulici J. Matušku a v Biskupiciach zabezpečilo rekonštrukciu, respektíve vybudovanie verejného osvetlenia. Na Slatinskej ulici vybudovalo plochu pre státie 34 vozidiel, zabezpečilo dokončenie zimného štadióna, čiastočnú rekonštrukciu škôl a škôlok. V tomto období rieši prestavbu hasičských zbrojníc v Biskupiciach a Dolných Ozorovciach. Investície smerovalo aj do ochrany životného prostredia či odpadového hospodárstva.

"Finančné prostriedky z mimorozpočtových zdrojov získavame vďaka kvalitne vypracovaným projektom zo štrukturálnych fondov Európskej únie alebo na základe grantov a dotácií z Úradu vlády SR, z jednotlivých ministerstiev či fondov. Menšie projekty financujeme s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja, napríklad zapojením sa do participatívneho rozpočtu alebo do iných grantových programov," zhrnula Novotná.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol