O umiestnenie letných terás v Prešove je podľa radnice veľký záujem
Žiadatelia musia mať voči mestu vyrovnané všetky pohľadávky.

18.02.2020 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

O umiestnenie letných terás pri Severnom parku je podľa prešovskej radnice veľký záujem. Ako TASR informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, majitelia jednotlivých prevádzok, ako aj občania mesta môžu žiadosť podať do 20. marca.

"Prevádzkovanie letných terás sa v Prešove začína od 1. mája. Záujem o ich umiestnenie, napríklad pri Severnom parku, je veľký. Mesto preto vyzýva všetkých majiteľov prevádzok, aby si podali žiadosť o umiestnenie letnej terasy čo najskôr," uviedla Šitárová. Po uzávierke všetkých podaných žiadosti bude mestom spracovaný koncepčný návrh ich umiestnenia, ktorý bude následne prerokovaný s dotknutými orgánmi.

"Až na základe kladných stanovísk od všetkých dotknutých orgánov bude mesto Prešov vydávať v zmysle platnej legislatívy rozhodnutia na zvláštne užívanie miestnych komunikácií na umiestnenie exteriérových sedení na Hlavnej ulici pri Severnom parku," vysvetlila Šitárová.

Podmienkou na vydanie rozhodnutia na zvláštne užívanie miestnych komunikácií na území mesta je podľa jej slov žiadosť, situačný náčrt umiestnenia exteriérového sedenia a uhradený správny poplatok. Žiadatelia musia mať voči mestu Prešov vyrovnané všetky pohľadávky za minulé roky.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača