Do štvorstupňovej vody v Piešťanoch sa ponorilo 34 otužilcov
Najznámejším piešťanským otužilcom bol Karol Kevan.

17.02.2020 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Otužilci z Piešťan a okolia sa v nedeľu popoludní stretli vo Váhu za hotelom v Piešťanoch. Do štvorstupňovej chladnej vody sa ponorilo 34 ľudí, najstarším bol 78-ročný Jozef Klieštenec z Piešťan. Otužilci si spoločne uctili pamiatku Karola Kevana pri príležitosti jeho nedožitých 96. narodenín.

Karol Kevan svoj voľný čas venoval behu, neskôr pridal aj otužovanie. Svoj život prežil ako riaditeľ prevádzky civilného letiska v Piešťanoch a neskôr ako letecký inštruktor dispečerov. Ovládal päť cudzích jazykov a stále sa vzdelával. Ako 40-ročný sa stavil, že na svoje 41. narodeniny, 13. februára 1965, bude plávať vo Váhu. Stávku vyhral a odvtedy plával vo Váhu v zime aj v lete. „Nikdy som o neho nemala strach. Ani keď plával medzi kryhami sám. V zime plával aj štyrikrát do týždňa,“ spomína jeho manželka Anna.

Propagátor zdravého životného štýlu a autor textu otužileckej hymny túžil dožiť sa stovky. „Klub otužilcov v Piešťanoch na jeho počesť začal pri príležitosti jeho 80. narodenín organizovať otužilecké podujatie Kevanova stovka, na ktorom sa, pokiaľ mu to zdravie dovolilo, aj zúčastňoval,“ uviedol organizátor plávania otužilcov v Piešťanoch Martin Valo.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača