Hlavné kontrolóra vyberú humenskí poslanci z ôsmich kandidátov
Zastupiteľstvo zasadne v stredu 12. februára.

10.02.2020 | Prešovský kraj | Autor: J.Ďurašková

Voľba nového hlavného kontrolóra mesta Humenné čaká mestských poslancov na stredajšom (12. 2.) zasadaní. O funkciu na ďalších šesť rokov sa uchádza osem záujemcov.

Medzi nimi je aj Peter Pipák, ktorý v posledných komunálnych voľbách kandidoval za SNS na post primátora, svojej kandidatúry sa však vzdal v prospech Miloša Merička (OĽaNO, KHD, SaS, SOĽ, SP, PS, Spolu). Ten napokon voľby vyhral a na poste primátora vystriedal Janu Vaľovú (Smer-SD). Ďalšími kandidátmi na post hlavného kontrolóra sú Lucia Gališinová, Ján Hodor, Peter Choma, Magdaléna Lukáčová, Anna Matyščáková, Štefan Tichý a Alena Židová.

Na zvolenie je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov mestského zastupiteľstva. Ak by ani jeden z kandidátov takú väčšinu nezískal, obecné zastupiteľstvo na tej istej schôdzi vykoná druhé kolo volieb, do ktorého postúpia dvaja kandidáti s najväčším počtom hlasov. Pri rovnosti hlasov v druhom kole volieb sa rozhoduje žrebom.

Od marca 2002 funkciu hlavnej kontrolórky počas troch funkčných období zastávala Jana Čandová. Primátor mesta je povinný uzatvoriť zmluvu s úspešným kandidátom k 28. marcu. Plat hlavného kontrolóra v Humennom v zmysle zákona o obecnom zriadení predstavuje ku dňu voľby sumu 2269 eur.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača